Hlavní obsah

Život manželů před chatou u lesa ukončily dva výstřely. Místní nechápou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrcov

Na první pohled se jednalo o spokojený manželský pár ve středním věku, který se přestěhoval do klidu na zděnou chatu do Vrcova u Borovan na Českobudějovicku. Ve čtvrtek však nalezli jejich mrtvá těla před chatou. Podle informací Novinek se jednalo o vraždu a sebevraždu střelnou zbraní. Nikdo z místních to nechápe.

Chata u lesa za Lhotou, kde došlo ve čtvrtek k tragédiiVideo: Pavel Orholz, Novinky

 
Článek

„Muž ukončil nejdříve život své manželky a pak svůj střelnou zbraní,“ řekl Novinkám důvěryhodný zdroj.

Chata, u které k tragické události došlo, je necelý kilometr za obcí Lhota, katastrálně však spadá pod nedaleký Vrcov. Manželský pár se tam zřejmě přestěhoval především kvůli většímu klidu. V okolí je jen několik dalších podobných chat. Nyní v zimě je i problematické se do chatové oblasti dostat autem. Přesto místní z Lhoty manžele znali a informace o jejich smrti je šokovala.

„Vůbec to nechápu, on byl takový pohodář. Vyprávěl mi, že byl i deset let v Americe,“ prozradil v pátek odpoledne jeden z místních. Žena podle něho vypadala tak na 35 let a muž trochu starší. „Vídával jsem ho tady běhat, ale pak přestal, prý měl problémy s páteří. Vždycky jsme si ale popovídali,“ prozradil další z obyvatel Lhoty.

Dvě mrtvá těla ležela před domem na Českobudějovicku

Krimi

Také on nechápal, co k tragické události mohlo vést. „Nebydleli tady dlouho, maximálně pár let. On mi říkal, že chatu přestavěl, aby se tam dalo bydlet. Myslím, že neměli problémy ani s penězi. Ona prý podnikala v Českých Budějovicích,“ přemítal muž.

Policisté jsou zatím na začátku vyšetřování a k případu podávají jen kusé informace.

„Nikomu dalšímu nehrozí žádné nebezpečí. Další informace zveřejníme, jak to bude možné,“ podotkl v pátek jihočeský policejní mluvčí Miroslav Šupík. Kriminalisté čekají také na výsledky soudní pitvy, která byla nařízena.

Podobný případ řešili kriminalisté naposledy v září ve Frymburku na Českokrumlovsku, kde 59letý muž nejdříve zavraždil svou manželku a pak spáchal sebevraždu.

Byl to bezproblémový člověk, řekli místní o muži z Frymburku, který zavraždil svou ženu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám