Hlavní obsah

Žháři ve Vítkově použili k útoku Natural 95

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítkov

Benzín Natural 95 - taková byla podle policie náplň zápalných lahví, které před půlnocí v sobotu 18. dubna hodil zatím neznámý žhář na dům obývaný romskou rodinou ve Vítkově na Opavsku. Tři z celkem osmi lidí, kteří v domě v době útoku spali, jsou stále v nemocnici.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Místo žhářského útoku ve Vítkově navštívil i ministr pro lidská práva a menšiny v demisi Michael Kocáb.

Článek

Nejhůře je na tom stále dvouletá Natálka, která má popáleniny 2. a 3. stupně na 80 procentech těla a její stav je podle lékařů stále kritický.

V průběhu minulého týdne přišla policie s informací, že do domu byly vhozeny tři zápalné lahve. V nedělím pořadu ČT Otázky Václava Moravce potvrdil náměstek policejního prezidenta pro kriminální policii a vyšetřování Jiří Houba, že lahve byly naplněny benzínem, který je běžně k dostání na každé čerpací stanici v zemi.

„Skleněné lahve obsahovaly benzín Natural 95,“ řekl Houba s tím, že toto zjištění vyplývá z práce policejních expertů.

Podle náměstka policejního prezidenta je vyšetřování žhářského případu z Vítkova velice intenzivní.

„Denně si nechávám dokladovat, jak daleko vyšetřovatelé pokročili. A jejich intenzivní prací bylo zjištěno dostatek informací, a to je pro objasněnost případu dobré,“ poznamenal Houba a dodal: „Existuje vysoká pravděpodobnost, že případ z Vítkova bude objasněn.“

Mluvčí Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje Miroslav Pech ale nechtěl Houbovy výroky komentovat. „Stále platí, že se nebudeme k tomuto případu více vyjadřovat,“ sdělil pouze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám