Hlavní obsah

Žhář ukradl dvacet motorek a prodejnu zapálil

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Požár prodejny motocyklů a čtyřkolek v Jílovém u Hodkovic nad Mohelkou na Liberecku, která lehla popelem v neděli 4. října, vyšetřují kriminalisté. Pátrají nejenom po žháři, který prodejnu zapálil, ale také po případných svědcích. Na webových stránkách liberecké policie to uvedla její mluvčí Vlasta Suchánková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Kriminalisté už také zjistili, že žhář se tak mohl pokusit zamaskovat krádež, protože z prodejny zmizelo asi dvacet motocyklů a čtyřkolek a další vybavení. Při ohledání místa je totiž hasiči spolu s policisty nenašli v požářišti. Škoda, která majiteli vznikla, činí asi 20 miliónů korun.

"Krajští kriminalisté hledají všímavé občany. Pomohla by jim jakákoliv informace k vozidlům a osobám, které se v blízkosti provozovny pohybovaly před samotným požárem, anebo mají informace o odcizených motocyklech či věcech.

Tyto informace je možné sdělit na telefon 974 466 626, 627. Občané mohou také využít bezplatnou tísňovou linku 158, anebo se mohou obrátit na kterékoliv policejní oddělení,“ dodala Suchánková. V této souvislosti apelovala na svědky, aby se na policisty obrátili i se zdánlivě bezvýznamnou informací. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám