Hlavní obsah

Zfetovaný muž ohrožoval nožem ženu s dítětem. Dostal podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podmínka je konečným trestem pro šestadvacetiletého Patrika Sylu, který pod vlivem drog v květnu 2018  ohrožoval nožem několik lidí včetně ženy s malým dítětem na klíně. Muže původně poslal Krajský soud v Plzni za opilství na dva roky do vězení. Vrchní soud v Praze ve středu rozsudek v části o výroku o trestu zrušil a dvouletý trest podmíněně odložil na zkušební dobu tří let.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Současně potvrdil, že obžalovaný je povinen podrobit se ochrannému protitoxikomanickému léčení,“ uvedla mluvčí vrchního soudu Kateřina Kolářová.

Zfetovaný muž tehdy vnikl do cizího domu v Horšovském Týně, kde ohrožoval několik lidí, a dožadoval se, aby ho odvezli do jeho bydliště. Když mu nikdo nechtěl vyhovět, vzal nůž a začal se jím bodat. Na to zareagoval majitel domu, běsnícímu muži nůž z ruky vyrazil a chytl ho do kravaty.

Z té se ale podle státní zástupkyně obžalovaný dostal, sebral nůž a utekl do kuchyně, kde se schovávala žena s malým dítětem na klíně. „Přiložil jí nůž ke krku a vyhrožoval, že ji zabije, když ho nenechá zatelefonovat,“ stojí v obžalobě.

Krátce na to přiběhl do kuchyně manžel ženy a začal se s útočníkem o nůž přetahovat. Ten se pak ještě několikrát bodl do krku, rozbil skleněné dveře a vyběhl ven, odkud zamířil do dalšího domu v ulici. „Vnikl do prvního patra na WC, odkud oknem vyskočil na zahradu, kde zůstal do příjezdu záchranky,“ popsala státní zástupkyně.

Podle znalců se Syla v inkriminovaný den dostal v důsledku pravidelného a dlouhodobého užívání drog do stavu akutní toxické psychózy, kdy nebyl schopen své chování ovládat.

Zfetovaný boxer oběť umlátil nářadím a zapálil v autě. Dostal 23 let

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám