Hlavní obsah

Žert v kině vyšetřuje policie. Muž sebral v Praze maketu Supermana za 30 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Svérázně zakončil návštěvu pražského multikina muž, který při odchodu sebral část makety komiksového a filmového hrdiny Supermana. Poutač v životní velikosti stál za ohrazením u stěny, muž vzal jeho horní polovinu, načež s partou lidí odjel výtahem pryč. Policie po muži pátrala, nakonec se jí po výzvě v médiích sám ozval.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž, po kterém jsme pátrali, se sám přihlásil na linku 158. Operátorovi sdělil, že se chce omluvit a odcizeného Supermana vrátit. Šlo prý o sázku a měl to být vtip,“ informovala ve středu o vývoji v případu mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Horní část trupu Supermana odnesl muž 9. října z multikina v obchodním Paláci Flora. Policisté ve středu zveřejnili pátrací výzvu poté, co se jim nedařilo muže dohledat.

Podle záběrů bezpečnostní kamery, které policie původně k případu zveřejnila, byl muž na místě s partou několika lidí a vše od začátku nasvědčovalo tomu, že se jednalo o žert, protože všichni zúčastnění se situací značně bavili.

Podle policie se ale muž dopustil krádeže a způsobil škodu 30 tisíc korun. O dalším postupu, tedy zda se muž má ještě dostavit na policejní služebnu, mluvčí podrobnosti nesdělila.

Reklama

Související témata:
Multikina

Výběr článků

Načítám