Hlavní obsah

Ženu z Havířova okradli o 190 tisíc. Většinu peněz pak zlodějka naházela do automatů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O naspořených 190 tisíc korun připravila seniorku z Havířova dvojice zlodějů. Muž a žena středního věku se k ní pod lstivou legendou vetřeli do bytu. Peníze z něj nepozorovaně ukradla žena, skutečnou výši ale před svým společníkem zatajila a přiznala mu jen nepatrný zlomek. Většinu peněz podle svého tvrzení naházela do automatů.

Z bytu seniorky ukradli 190 tisíc korunVideo: Policie ČR

 
Článek

O události, ke které došlo na konci uplynulého týdne, informovala v pátek mluvčí moravskoslezské policie Daniela Vlčková.

Jak sdělila, šestačtyřicetiletý muž oslovil seniorku, který se dívala z bytu v přízemí na ulici. Nejprve ji požádal o sklenici vody a pak ji poprosil, aby se u ní v bytě mohl ohřát.

„Seniorka se nad ním slitovala a pustila ho dovnitř. Pak mu ještě na jeho žádost uvařila čaj a poskytla starší oblečení, které na ni vyžebral. Muž z bytu odešel, ale jelikož si zapomněl vzít svou bundu, vrátil se,“ řekla Vlčková s tím, že napodruhé s ním do bytu přišla i o rok mladší žena.

Za takové kraviny nebudu platit. Muž u samoobslužné pokladny namarkoval jen část nákupu

Krimi

„Starou paní požádali o další čaj, ale když ho přinesla do obývacího pokoje, žena zde již nebyla. Vzápětí odešel i muž. To už přišlo majitelce bytu podivné,“ popisovala mluvčí.

„Když zjistila, že ve vedlejším pokoji má rozházené věci a že chybí krabička s veškerými úsporami, požádala souseda, aby vše oznámil policii,“ doplnila mluvčí.

Policii se podařilo dvojici vypátrat a usvědčit během čtyř dnů. Oba se ke svému jednání přiznali.

„Z naspořených peněz zbylo jen necelých 20 tisíc korun a pár zlatých kousků, které měla obviněná vykoupit ze zastavárny. Žena přiznala, že většinu peněz utratila při hře na automatech,“ uvedla mluvčí.

„Svému společníkovi přiznala podstatně menší částku, ze které mu vyplatila polovinu,“ dodala mluvčí s tím, že obviněné dvojici teď hrozí až pět let vězení.

V této souvislosti policisté opětovně apelují na veřejnost, aby si chránili své soukromí.

„Nepouštějte do bytu neznámé osoby, vaše dobročinnost by se vám nemusela vyplatit. Pamatujte, že vaše obydlí by mělo být vaším hradem,“ vyzvala policistka zejména seniory, kteří jsou velmi častými oběťmi této formy krádeží.

Zloděj v Plzni hodinu sledoval invalidní seniorku, pak jí ukradl kabelku s dárkem pro vnučku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám