Hlavní obsah

Za takové kraviny nebudu platit. Muž u samoobslužné pokladny namarkoval jen část nákupu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Velmi netradiční odůvodnění svého protiprávního jednání použil v minulých dnech při dopadení v jednom ze zlínských supermarketů třiadvacetiletý zloděj. Jak se zlínským strážníkům podařilo zjistit, odcizil během dne zboží hned ve více obchodech.

Foto: Milan Malíček, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Po příjezdu k supermarketu jsme zjistili, že se jedná o mladíka ze Vsetínska. Pokusil se odcizit věci v hodnotě necelé tisícikoruny. Na samoobslužné pokladně namarkoval pouze část nákupu a další věci pak ukládal mimo kontrolní váhu. Když se jej naše hlídka dotázala na motivaci k takovému jednání, dostalo se jí bezelstné odpovědi, že za takové kraviny přece nebude platit,“ uvedl Pavel Janík z Městské policie Zlín.

Muž podle strážníků kupoval kuchyňské misky, koření, tabákové výrobky a borůvky.

Tři nové mikiny

Poté, co se strážníkům podařilo vstřebat obsah pachatelova sdělení, začali pátrat také po původu tří nových mikin, které měl dotyčný u sebe.

„Netrvalo dlouho, abychom zjistili, že ani za tyto mladý muž nezaplatil. V blízké prodejně módního zboží prodejci potvrdili, že dvě z nich si povedený filuta nacpal ve zkušební kabince rovnou do batohu a třetí si oblékl na sebe. Než pak stačily prodavačky zalarmovat pracovníka ostrahy, byl zloděj i s mikinami pryč a způsobil tak škodu za patnáct set korun,“ podotkl Janík.

Odcizené zboží zamířilo po dopadení troufalého zloděje zpátky do prodejen. Přistižený mladík tak odešel nejen bez něj, ale nadto i lehčí o pět tisíc korun. Strážníkům totiž na místě zaplatil pokutu za přestupek proti majetku.

„Jdou k nákupnímu centru!“ Telefonáty svědků pomohly k dopadení zlodějů z Přerova

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám