Hlavní obsah

Ženu v penzionu v Dolním Dvořišti zabil její známý. Kriminalisté muže obvinili z vraždy, hrozí mu výjimečný trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeští kriminalisté obvinili z vraždy devětatřicetiletého muže z Českokrumlovska, který zavraždil svou známou v Dolním Dvořišti. Podle informací Novinek ženu zabil muž, kterého policisté hledali jako důležitého svědka. Mrtvá žena se našla v jednom z penzionů v pondělí.

Foto: Policie ČR

Místo činu

Článek

„Mohu potvrdit, že vyšetřovatelé obvinili z vraždy v Dolním Dvořišti devětatřicetiletého muže z Českokrumlovska. Zavraždil a okradl na pokoji v penzionu svou známou. Vyšetřováním se prokázalo, že tento muž má na svědomí také vloupání do třech rekreačních objektů a také založení dvou požárů v lese v okolí,“ řekla v pátek Štěpánka Schwarzová, mluvčí jihočeské policie.

Za vraždu mu prý hrozí u soudu až výjimečný trest. „V pátek podali kriminalisté státnímu zástupci návrh na vzetí obviněného muže do vazby,“ dodala mluvčí policie.

Jihočeská mordparta se den po vraždě zabývala také krádežemi a žhářstvím, ke kterým došlo nedaleko místa činu. Ve středu 13. září policisté zveřejnili výzvu, že hledají důležitého svědka, který byl jedním z posledních, kteří viděli ženu živou.

„Opakovaně probíhala rozsáhlá pátrací akce v okolí Dolního Dvořiště, do které bylo zapojeno více než 40 osob. Muže se podařilo vypátrat. Hypotézy kriminalistů, kdy spojovali krádeže a žhářství s vraždou, tak byly správné,“ dodala Schwarzová.

Kriminalisté nyní hledají věci, které obviněný muž ukradl. Jde o mobilní telefon, pánské oblečení, dámskou peněženku a klíče.

„Žádáme veřejnost o pomoc při hledání těchto věcí, mohli by je například nalézt pohozené v lesích v okolí Dolního Dvořiště. Pokud by někdo něco objevil, ať volá policejní linku,“ žádá jihočeská policejní mluvčí.

Vražda ženy v Dolním Dvořišti: Policie vypátrala hledaného muže

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám