Hlavní obsah

Ženu v Jizerských horách resuscitovali po bodnutí hmyzem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bedřichov

Šestačtyřicetiletou ženu museli záchranáři v Bedřichově v Jizerských horách resuscitovat poté, co se u ní dostavila silná alergická reakce po bodnutí hmyzem. O případu v sobotu informovala Horská služba.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na horskou službu se obrátil dispečink záchranné služby. K ženě vyrazila dvoučlenná hlídka ze stanice Bedřichov.

Na místě našla trojici turistek, z nichž jedna byla v bezvědomí v důsledku silné alergické reakce po bodnutí hmyzem do hlavy.

„Musíme pochválit kamarádky postižené ženy, které zachovaly chladnou hlavu. Ještě před naším příjezdem aplikovaly kamarádce protialergickou látku pomocí injekčního předplněného pera. Žena ho měla u sebe, protože zřejmě věděla, že je na bodnutí hmyzem silně alergická,“ uvedl jeden ze zasahujících členů horské služby.

Ti ženu uložili do protišokové polohy a monitorovali její životní funkce. „Po chvíli bylo nutné zahájit kardiopulmonální resuscitaci, která byla po relativně krátké chvíli úspěšná,“ dodal s tím, že krátce nato na místo dorazili i záchranáři.

Ženu následně odvezli do jablonecké nemocnice.

Vosy zaútočily v psím útulku, šéfce šlo o život

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám