Hlavní obsah

Ženu neuštkl had, ale bodl sršeň

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TŘINEC

Podezření policie, podle nějž v pondělí v třinecké nemocnici zemřela žena po uštknutí patrně exotickým hadem, se nakonec ukázalo jako mylné. Jak prokázala soudní pitva, žena doplatila na bodnutí ryze domácím hmyzem. Podle znalce šlo o sršně, či snad dokonce o obyčejnou vosu.

Foto: Archiv vůní Kladruby
Článek

"Nepotvrdily se prvotní informace lékařů a rodinných příslušníků o možném kousnutí exotickým živočichem. Příčinou úmrtí bylo selhání krevního oběhu. U ženy se projevila anafylatická reakce na bodnutí, případně kousnutí hmyzem. Vzhledem k uvedené lokalitě se mohlo jednat o sršně nebo vosu," uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Zpráva vyvolala mezi lidmi z okolí Dolního Žukova u Českého Těšína obavy. Policie totiž louku ohraničila páskou, neboť se domnívala, že nebezpečný plaz se tam může stále pohybovat. Dokonce našla a kontaktovala chovatele, který by v případě dalšího uštknutí poskytl účinné sérum. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Na procházce ji uštkl had a zemřela

Patrně po uštknutí jedovatého exotického hada zemřela v úterý ráno v třinecké nemocnici jednašedesátiletá žena. Živočich ženu uštknul v neděli v podvečer,...

Výběr článků

Načítám