Hlavní obsah

Na procházce ji uštkl had a zemřela

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Patrně po uštknutí jedovatého exotického hada zemřela v úterý ráno v třinecké nemocnici jednašedesátiletá žena. Živočich ženu uštknul v neděli v podvečer, kdy byla s rodinou na procházce na louce u zahrádkářské kolonie v Dolním Žukově u Českého Těšína.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

"Na smrt ženy nás dnes upozornili lékaři. Dalším šetřením jsme zjistili, že žena šla se svojí rodinou přes louku a měla pocit, jako by jí něco píchlo do nohy. Po několika metrech zkolabovala a příbuzní ji zavezli do nemocnice," uvedla dnes mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Lékaři o život ženy marně bojovali téměř čtyřicet hodin. "Stav se komplikoval poruchou srážení krve, selháním jater a ledvin. Přesnou příčinu úmrtí určí soudní lékaři," uvedla mluvčí nemocnice v Třinci-Podlesí Simona Součková.

Na ženu mohl zaútočit i pavouk nebo škorpión

Rozborem krve a dalšími vyšetřeními lékaři předběžně zjistili, že ženu nejspíš uštknul dosud neznámý had. Podle informací, které má policie od odborníků na exotickou faunu, ale stejně tak mohlo jít například o tarantuli nebo škorpióna.

"Po konzultaci s toxikologickým pracovištěm v Praze lékaři potvrdili, že jde na 80 procent o exotického hada, který žije v Austrálii, Jižní Americe a Africe. Zatím nemáme žádné informace, že by někdo v Českém Těšíně a okolí taková nebezpečná zvířata choval," dodala Viačková.

V současné době je okolí zahrádkářské kolonie ohraničeno policejními páskami, lidé byli před nebezpečím varováni místním rozhlasem. Policisté na místě čekají na příjezd odborníka, který by měl koordinovat postup při odchytu nebezpečného plaza.

Reklama

Výběr článků

Načítám