Hlavní obsah

Ženě v Ostravě uvízla ruka v kanálu, na pomoc přispěchali hasiči s pilou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

K neobvyklému zásahu vyrazili ve středu ostravští hasiči. Byli přivoláni k ženě, které uvízla ruka v kanálu, poněvadž hledala spadlé klíče. K záchraně hasiči použili rozbrušovací pilu.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana ženy z kanáluVideo: Tomáš Lach/HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

Na pomoc ženě, která měla pravou ruku uvězněnou v mřížkovaném poklopu, hasiči vyrazili krátce před sedmou hodinou večer do Ostravy-Hrabové. Dotyčná byla při vědomí a s hasiči mluvila.

„Hasiči opatrně rozřezávali litinovou mřížku rozbrušovací pilou, a to v těsné blízkosti ženiny uvězněné pravé ruky. Víko chladili vysokotlakým proudem vody. Ležící ženu kryli před jiskrami jak sami sebou, tak pomocí deky a ochranného štítu, zároveň ji po celou dobu zásahu uklidňovali,“ vylíčil mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Kanál, ve kterém žena uvízla.

Naříznutou litinu pak profesionálové odstranili pomocí hydraulického rozpínáku a ženu vysvobodili. Na zraněnou paži použili nafukovací dlahu a zachráněnou předali zdravotnickým odborníkům.

Reklama

Výběr článků

Načítám