Hlavní obsah

Žena ze Šumperka nedostala sociální dávky, tak zmlátila úřednici

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Dvaadvacetiletá žena z Šumperka zbila zaměstnankyni úřadu práce kvůli tomu, že nedostala sociální dávky. Napadená je v pracovní neschopnosti, útočnici nyní hrozí až čtyři roky vězení. Incident se stal v pátek, policie o něm informovala v úterý.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Mladá žena dopoledne před budovou Úřadu práce ČR ve Štefánikově ulici v Šumperku fyzicky napadla úřednici. Ženu, která právě vystoupila z vozidla, povalila na zem a několikrát ji udeřila pěstí do krku a zad. V napadání jí nakonec zabránili další zaměstnanci úřadu, kteří byli svědky celé události,“ řekla Právu policejní mluvčí Marie Šafářová.

Při incidentu podle ní mladá žena navíc všechny přítomné častovala nadávkami a vykřikovala, že je „klidně zmlátí taky před policisty, že jí je to úplně všechno jedno“.

„Důvodem jejího útoku byly nevyplacené sociální dávky, přičemž výplatu těchto dávek měla v kompetenci napadená úřednice. Poškozená zaměstnankyně při napadení utrpěla zranění, se kterým vyhledala lékařské ošetření. V současné době je v pracovní neschopnosti,“ uvedla mluvčí.

Policisté agresorku na místě zadrželi a ještě týž den obvinili ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Trestní stíhání obviněné je vedeno na svobodě. „Dle trestního zákoníku lze za tyto trestné činy uložit trest odnětí svobody až na čtyři léta,“ dodala Šafářová.

Reklama

Výběr článků

Načítám