Hlavní obsah

Žena v Praze poplivala policistu. Pak mu řekla, že má žloutenku typu C

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S týdny nejistoty ohledně možné nákazy bude nyní žít pražský policista, kterého při kontrole u hlavního nádraží poplivala žena nakažená žloutenkou typu C. Ta je nyní podezřelá z trestného činu.

Žena plivla na policistuVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídkující policisté si v pondělí při službě všimli 36leté ženy, kterou z dřívějších zkušeností znali a o níž věděli, že je po ní nyní vyhlášeno celostátním pátrání. Žena jim tvrdila, že jde o omyl, že den předtím byla na služebně. Policista ovšem chtěl, aby s nimi jela na služebnu.

Mluvčí policie Eva Kropáčová popsala, že při cestě k autu žena urážela kolemjdoucí a její agresivita se zvyšovala. Policisté chtěli, aby vyndala obsah kapes, protože tušili, že má u sebe nebezpečné stříkačky nebo zapalovač, a nasadili jí pouta.

„Po nasazení pout se její agrese začala rychle stupňovat, urážela policisty, snažila se je udeřit, a dokonce jednomu z policistů několikrát plivla do obličeje, přičemž jej zasáhla přímo do očí a úst. Ve vozidle eskortovaná sama posléze policistům sdělila, že je nakažená hepatitidou typu C,“ sdělila mluvčí policie Eva Kropáčová.

Nakazím tě žloutenkou, hrozil muž na nádraží v Plzni. Pak cestujícímu sebral boty

Krimi

Po převozu na služebnu žena nadýchala skoro dvě promile alkoholu. Nyní je podezřelá z trestného činu šíření nakažlivé lidské nemoci a výtržnictví, za což ji v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v délce až tří let.

Žena už se podle mluvčí jednou podobného činu dopustila. V březnu poplivala kriminalistu.

Policista po konzultaci s lékařem zamířil na testy, na které nyní bude pravidelně docházet. Žloutenka je většinou přenosná krví, ale nelze vyloučit ani přenos slinami. Očkovaní proti žloutence je možné jen na typ A a B.

Reklama

Výběr článků

Načítám