Hlavní obsah

Nakazím tě žloutenkou, hrozil muž na nádraží v Plzni. Pak cestujícímu sebral boty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Dvaadvacetiletý muž vyhrožoval na plzeňském nádraží cestujícímu, že pokud mu nedá své boty, nakazí ho žloutenkou. V ruce přitom držel injekční stříkačku. Policisté už agresora chytli, kriminalisté ho teď obvinili z loupeže.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala uplynulou sobotu na vlakové zastávce v Plzni na Jižním Předměstí. „Obviněný oslovil na nástupišti náhodného cestujícího a zeptal se ho, jestli ví, co je to céčko. Protože netušil, pachatel mu řekl, že jde o žloutenku, kterou mu píchne, jestliže mu nedá svoje boty,“ sdělila policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Doplnila, že dvaadvacetiletý muž držel v ruce injekční stříkačku. „Poškozený se bál o své zdraví, vyzul se a obuv za tři a půl tisíce korun mu nechal. Pachatel si boty hned nasadil a z místa utekl,“ řekla Raindlová.

Krátce nato skončil pachatel v poutech. Následně komisař podal státnímu zástupci podnět, aby obviněného vzal do vazby, což soudce přijal. „V případě prokázání viny mu hrozí až desetileté vězení,“ uzavřela mluvčí.

Tělo bez hlavy a genitálií z plzeňské Berounky identifikovali

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám