Hlavní obsah

Žena v podchodu přepadla jinou ženu a pak i muže. Nejdříve chtěla peníze, pak cigaretu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklým případem, kdy třiatřicetiletá žena ke konci dubna po poledni přepadla v podchodu u dolního železničního nádraží v Karlových Varech procházejícího se muže kvůli cigaretě, se zabývá karlovarská policie. Ženu, která ještě předtím chtěla na stejném místě oloupit mladou dívku o peníze, se podařilo při přepadení zpacifikovat dalšímu muži.

Foto: Novinky

Podchod mezi dolním nádražím a obchodně správním územím v Karlových Varech, kde došlo k přepadení.

Článek

A právě toho jako svědka případu policie teď hledá.

„Třiatřicetiletá žena měla nejdříve přistoupit k procházející mladé dívce a pokusit se jí z ramene strhnout kabelku,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva. „Zároveň ji měla fyzicky napadnout několika ranami pěstí a přitom na ní křičet, aby jí dala finanční hotovost, kterou má u sebe,“ pokračoval mluvčí s tím, že se po chvíli podařilo dívce z místa utéct.

Následně se měla třiatřicetiletá žena na stejném místě postavit do cesty procházejícímu muži a chtít po něm cigaretu. „Muž se snažil z místa odejít, ale žena mu v tom zabránila, přitom mu začala tahat za tašku, kterou měl přes rameno. Zároveň ho několikrát udeřila pěstí do ramene a stále požadovala, aby jí dal cigaretu,“ popisoval Kopřiva.

Invalidní důchodce z Brněnska dal exekutorovi do zubů. Mám papíry na hlavu, křičel u toho

Krimi

Žena mu měla začít vyhrožovat vážnějším násilím a muž na to zareagoval tak, že ženu v obraně udeřil. „Následně měl další kolemjdoucí muž ženu zpacifikovat, zatímco muž, po kterém chtěla žena cigaretu, z místa utekl směrem k autobusovým zastávkám. Z místa následně odešel i druhý muž, tedy muž, který ženu zpacifikoval,“ poznamenal mluvčí policie.

Foto: Novinky

Podzemní ulička mezi podchody, kde se mělo dojít k pokusům o oloupení.

„Kriminalistům by při vyšetřování případu velmi napomohlo, kdyby se přihlásil odvážný kolemjdoucí, který ženu zpacifikoval a mohl by jako očitý svědek napomoci k objasnění průběhu a způsobu napadení poškozeného muže,“ konstatoval mluvčí a vyzval i další případné svědky obou přepadení, aby volali na bezplatnou linku 158 nebo se obrátili na kterékoliv obvodní oddělení policie.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetileté ženy, kterou obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. V případě prokázání viny hrozí ženě, která byla vzata do vazby, trest odnětí svobody až na deset let.

Nejprve nadával ženě, poté napadl jejího zastánce. Policie zveřejnila video z Karlína

Krimi

Výběr článků

Načítám