Hlavní obsah

Žena v Otrokovicích napadla dítě skleněným střepem

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otrokovice

Skleněným střepem napadla v neděli v Otrokovicích na Zlínsku žena středního věku pětileté dítě. Ostrým sklem údajně dítě pořezala na krku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Žena měla zaútočit velmi náhle se skleněným střepem v ruce. Dítě, které šlo v doprovodu rodinného příslušníka, pořezala na krku. Útok se sice obešel bez život ohrožujícího zranění, napadené dítě však zřejmě utrpělo šok

„Je pravda, že dozorujeme vyšetřování napadení osoby. Trestní stíhání v této věci doposud nebylo zahájeno. Pachatelka je omezena na pohybu, ale není ve vazbě. Bližší okolnosti k případu v tuto chvíli nebudeme zveřejňovat,“ řekl v pondělí Právu státní zástupce zlínské pobočky Krajského státního zastupitelství Brno Roman Kafka.

„Zahájení trestního stíhání bude možné v závislosti na zdravotním stavu pachatelky,“ uvedl Kafka.

Podle informací ČTK je podezřelá nyní v psychiatrické léčebně. Pokud ji znalci neuznají nepříčetnou, čelila by hrozbě obvinění z pokusu o vraždu. Vzhledem k věku napadeného dítěte by jí pak u soudu hrozilo 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám