Hlavní obsah

Žena se šla projít a skončila v řece Moravě. Zachránce v ní poznal sousedku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neplánovanou koupel ve studené vodě absolvoval minulý týden strážník městské policie ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku, když z chladné vody řeky Moravy vytáhl zhruba 75letou ženu. Seniorka skončila v nemocnici, strážník koupel přečkal bez následků a ve středu dostal ocenění.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Strážník Lukáš Šťastný.

Článek

Bylo pondělí 16. října po sedmé hodině ráno. Strážníci vyjeli k řece na základě oznámení o ženě, kterou lidé viděli z okna domu ve vodě.

„Bylo studené ráno, venku byly tři stupně nad nulou. Na místě nedaleko mostu přes Moravu jsem uviděl ženu v korytě, byla na čtyřech a nemohla se dostat ven z vody,“ popsal situaci po příjezdu na místo strážník Lukáš Šťastný.

Seběhl dolů ze schodů k řece a vrhl se do vody, jemu sahala nad kolena, seniorka ale byla zmáčená celá. Rychle ji dostal na břeh. „Byla v šoku, rozrušená, nedokázala vysvětlit, jak se dostala do vody,“ vylíčil.

Lamborghini prosvištělo kolem hlídky v obci na Hodonínsku rychlostí 130 km/h

Krimi

Drobnou seniorku pak oblékl do vlastní bundy a vynesl po zhruba dvaceti schodech na břeh, kam už mířili přivolaní záchranáři.

Žena uvedla, že se šla podívat dolů k řece, jak se ale dostala až do vody, netušila. Její věci strážníci našli asi o sto metrů dál u dalších schodů k vodě. „Morava tam teď sice není hluboká, ale proud tam je. A ve vodě jsou kameny, nevím, jak dlouho by tam ještě vydržela. Taky ji to mohlo odnést ještě dál,“ řekl strážník.

Teprve až když ji vynášel z vody, poznal v seniorce ženu, která žije nedaleko od jeho bydliště. Seniorka je podle strážníků ještě v nemocnici, koupel ale přežila a za její záchranu strážníkovi děkoval její syn.

Čtyřiadvacetiletý strážník přišel k veselské městské policii před třemi lety. Rok pracoval jako asistent prevence kriminality, pak se stal plnohodnotným strážníkem. Za jeho čin mu ve středu odpoledne poděkoval starosta Veselí Petr Kolář (TOP 09).

Posádka řeckého trajektu shodila z rampy opozdilého cestujícího. Muž se utopil

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám