Hlavní obsah

Žena, která dala dceři do jogurtu fridex, dostala 12 let vězení

Právo, Pavel Orhoz
České Budějovice

Na 12 let do vězení poslal v úterý krajský soud 23letou Annu J., která se v lednu pokusila v Českých Budějovicích otrávit svoji tříletou dceru, když jí dala nemrznoucí směs fridex nejdříve do jogurtu a potom do vody se šťávou. Dceru zachránil až manžel, který vodu s fridexem ochutnal a zavolal záchranku. Rozsudek zatím nenabyl právní moci.

Foto: Pavel Orhoz, Právo

Anna J. v síni Krajského soudu v Českých Budějovicích

Článek

Žalobkyně Dagmar Šimáková požadovala pro obžalovanou trest za pokus o vraždu v rozmezí 15 až 20 let. Obhájce ženy byl naopak přesvědčený, že trestný čin může soud překvalifikovat, protože se podle něho neprokázalo, že množství fridexu bylo smrtelné a ani to, že žena chtěla své dítě usmrtit.

„Strašně mě to mrzí. Pro svou dceru udělám všechno, co budu moct. Už to nikdy neudělám,“ litovala před vyhlášením rozsudku v úterý matka. Před soudem se hájila především tím, že ji manžel bil a týral.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Dokud se nenarodila dcera, tak to mezi námi fungovalo, po měsících od porodu mě ale začal týrat a bít za každou blbost,“ konstatovala obžalovaná. Zmínila, že na muže podala několik trestních oznámení, které však potom zase stáhla, a také musela po jednom z útoků do nemocnice se zlomenou klíční kostí.

Útoky na svou ženu připustil před soudem i její manžel. Ten také uvedl, že dcera už je v pořádku a otrava jedovatými látkami na ní nezanechala trvalé následky.

Ačkoliv žena před soudem vypověděla, že trpěla depresemi kvůli tomu, že prodali auto, ke kterému měla citový vztah, a několikrát se pokusila o sebevraždu, podle znalců z oboru psychiatrie a psychologie netrpí závažnou poruchou osobnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám