Hlavní obsah

Žena dostala za ubodání známého 12 let vězení. Zabíjela prý kvůli sexu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Za loňské ubodání známého v Prusinovicích na Kroměřížsku uložil v pondělí zlínský krajský soud Evě Segiňové dvanáctileté vězení. Schválil dohodu o vině a trestu, kterou si třiačtyřicetiletá žena vyjednala s žalobcem. Za vraždu jí hrozilo 12 až 20 let vězení. Rozsudek je pravomocný, obžalovaná i státní zástupce se vzdali práva na podání odvolání.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Obžalovaná Eva Segiňová v síni zlínské pobočky Krajského soudu Brno.

Článek

Vražda se stala začátkem loňského prosince v domě šestapadesátiletého muže, se kterým se žena důvěrně znala. „Obviněná uváděla, že poškozený po ní požadoval sexuální praktiky, které ona odmítala,” řekl státní zástupce Martin Malůš.

Myslíš si, že na to nemám? zeptal se mladík a třináctkrát bodnul otce nožem

Krimi

Žena podle soudu svého známého následně nejméně čtrnáctkrát bodla nožem, zejména do hrudníku. Muž způsobeným zraněním podlehl. Nedlouho po útoku Segiňová sama událost telefonicky oznámila policii.

Policisté, kteří dorazili na místo, se napadeného muže ještě snažili zachránit a až do příjezdu lékařské pomoci ho oživovali.

Přivolaní zdravotníci však u něj konstatovali smrt. Žena skončila po útoku ve vazbě. V pondělí u soudu uvedla, že s návrhem dohody o vině a trestu souhlasí. Více se k případu nevyjadřovala.

Policie v Děčíně obvinila dva mladíky z vraždy. Obětí je 13letý chlapec

Krimi

Dohodu o vině a trestu mezi obviněným a státním zástupcem lze od roku 2020 uzavřít u všech trestných činů včetně zvlášť závažných zločinů.

S přihlédnutím k zájmům poškozených ji schvaluje soud. Ustanovení má za cíl usnadnit a zrychlit trestní řízení. Přistoupením na dohodu o vině a trestu odpadá u soudu nutnost dokazování.

Reklama

Výběr článků

Načítám