Hlavní obsah

Žena doplňovala biolíh do krbu. Vznítil se a popálil tři lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Příjemný podvečer si v sobotu chtěla udělat jedna rodina v Poličce na Svitavsku. Bohužel vše skončilo dramaticky, vznítil se jim dekorativní biokrb. Popálili se přitom tři lidé. Dva z nich, včetně jednoho dítěte, museli být transportováni do nemocnice.

Foto: HZS Pardubického kraje

Dva popálené transportoval po požáru z Poličky vrtulník.

Článek

Hasiči vyjížděli hasit deset minut před devátou hodinou večer.

„Žena doplňovala biolihem volně stojící dekorativní biokrb. Při tom se pravděpodobně vznítily páry tohoto plynu,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

„Na místě byl popálený muž a dítě. Obě osoby byly transportovány do nemocnice vrtulníkem letecké záchranné služby. Žena utrpěla též popáleniny, byla na místě ošetřena a poté převezena do nemocnice,“ dodala Horáková.

Z hořící ubytovny v Táboře utíkaly i děti. Škoda je pět milionů

Krimi

Hasiči nejen ošetřovali popálené osoby, ale ještě na letišti pomáhali s přistáním vrtulníku a s transportem zraněných osob do něj. Zásah se strany hasičů byl ukončen kolem 23. hodiny.

Vyšetřovatel na místě zjistil, že dekorativní krb byl doplňován ve chvíli, kde byl ještě v provozu, a to se nesmí.

„Doplňování biolihem, dle slov vyšetřovatele hasičů, není doporučováno ani ve chvíli, kdy je ještě povrch krbu horký. Škoda vznikla na propáleném gauči, dece i několika polštářcích ve výši předběžně 7 tisíc korun,“ uvedla Horáková.

Jinak byla poslední dubnová noc byla v Pardubickém kraji poklidná. Dobrovolné jednotky prováděly dohled při pálení čarodějnic v šestadvaceti případech.

Úctyhodnou sbírku zničil požár, 70 let fotbalových vzpomínek lehlo popelem

Muži

Výjezdy na požáry v souvislosti s pálením byly v podstatě ve dvou případech a jednalo se spíše o pálení soukromou osobou, která filipojakubskou noc využila k pálení starého odpadu.

V přímé souvislosti s pálením čarodějnic neevidovali hasiči v kraji žádný případ.

Reklama

Výběr článků

Načítám