Hlavní obsah

Úctyhodnou sbírku zničil požár, 70 let fotbalových vzpomínek lehlo popelem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od padesátých let minulého století vznikala v Anglii úctyhodná sbírka všemožných fotbalových artefaktů. Před deseti lety ji dnes 22letý Ben Grice dostal od svého dědečka a začal ji rozšiřovat. Drtivou většinu sbírky však nyní zničil požár domu.

BEZ KOMENTÁŘE: Britskému fotbalovému nadšenci shořela sbírka, kterou shromažďoval 70 letVideo: AP

 
Článek

Sbírka zhruba 50 tisíc zápasových programů lehla popelem v polovině dubna při požáru domu v anglickém městečku Huntley.

„Volal mi do práce můj otec, že je skoro všechno zničeno. Byl jsem zdrcený, tolik vzpomínek a všechny jsou pryč,“ uvedl Grice, který poslední roky sbírku po svém dědečkovi rozšiřoval.

Kromě zápasových programů byly zničeny podepsané dresy, vstupenky či fotografie. Požár v kůlně, kde byla sbírka ukryta, způsobil zřejmě elektrický zkrat, uvedla agentura AP.

Vášnivý sběratel tenisek utratil za boty už přes milion

Muži

Fanoušek týmu Bristol City se nyní dočkal pomoci okolí. Ostatní sběratelé mu sami nabízí část svých sbírek, aby mohl mladý muž opět pokračovat ve svém koníčku.

Požár přežilo všehovšudy 500 historických programů, zbytek sbírky byl nenávratně poničen. „Jak se mi lidé ozývají a nabízejí pomoc, tak se hned cítím o něco lépe, ale to víte, bylo to opravdu hodně vzpomínek,“ dodal Grice.

Reklama

Výběr článků

Načítám