Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič v čerstvě ukradeném voze vrazil do auta s celníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kluk

Až hrozba služební zbraní od hlídky celníků a pouta zklidnily agresivního řidiče v Poděbradech poté, kdy vrazil autem do jejich služebního vozidla. Následně se ukázalo, že byl pod vlivem drog a jel v kradeném voze.

Foto: Celní správa ČR

Osobní auto vrazilo do vozidla celníků v Poděbradech.

Článek

Incident se stal v pondělí krátce před polednem na silnici v Kluku, který je součástí Poděbrad. Hlídka celníků jela v označeném služebním voze, když do nich zničehonic na rovném úseku zezadu vrazilo osobní auto značky Škoda Octavia.

„Už při prvním kontaktu s řidičem bylo zjevné, že je pod vlivem drog, ale tak velkou míru agresivity žádný z celníků nečekal,“ informovala v úterý o případu mluvčí celníků Yvona Matějková s tím, že jednoho z celníků muž napadl.

Agresora podle mluvčí museli její kolegové zpacifikovat hrozbou zbraní, načež mu nasadili pouta.

Foto: Celní správa ČR

Do vozidla celníků vrazil řidič osobního auta.

Přivolaná policejní hlídka v databázi zjistila, že vozidlo bylo teprve pár desítek minut hlášeno jako kradené. Řidič byl navíc pod vlivem drog a zdaleka to nebyl jeho první prohřešek.

Policie muže zadržela a dále ho prověřuje. „Muže, ročník 1977, jsme zadrželi a umístili do cely, orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní, nyní probíhají výslechy s tím, že odcizení vozu i dopravní nehodu budeme dále trestněprávně řešit,“ řekla ČTK policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Reklama

Výběr článků

Načítám