Hlavní obsah

Zdrogovaný mladík ujížděl na Olomoucku před policisty, dopadl jej služební pes

S cizím autem a zdrogovaný ujížděl ve čtvrtek dopoledne před policisty na Olomoucku 22letý muž ze Šumperska. Poté, co v lesním porostu narazil do stromu, ukryl se se spolujezdkyní v blízkém křoví. Tam jej vypátral služební pes. Právo o tom v pátek informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Řidiče, který ujížděl před policisty, vypátral služební pes. Video: Policie ČR

 
Článek

Zkontrolovat osobní motorové vozidlo značky Jeep Grand Cherokee, které sjíždělo z dálnice směrem na Unčovice, se podle ní rozhodli policisté, kteří prováděli dohled na dálnici D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí.

„Policisté se pokusili automobil za použití majáku zastavit, načež řidič zareagoval otočením vozu a najetím zpět na dálnici. Začal ujíždět směrem na Mohelnici. Pronásledované vozidlo pak sjelo z dálnice u obce Mladeč, odkud pokračovalo na Nové Zámky. Po nějaké chvíli vjel řidič na lesní cestu a následně do těžko sjízdného lesního porostu, ve kterém se policistům na malou chvíli ztratil z dohledu,“ uvedla mluvčí.

Když podle ní zakročující policisté přijeli k místu, kde bylo vozidlo odstaveno, uvnitř se již nenacházela žádná osoba. „Kvůli pátrání po řidiči, popřípadě dalších spolujezdcích se na místo dostavil policejní psovod a další hlídky. Během pár minut vypátral služební pes na základě zachycené stopy dvě osoby, které se ukrývaly v lesním houští,“ konstatovala Vaňharová.

Pronásledovaný řidič dostal ránu taserem. Byl zdrogovaný

Krimi

Jednalo se podle ní o 22letého muže ze Šumperska a o rok mladší ženu. Automobil měl řídit právě zadržený mladík, který má aktuálně platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do listopadu 2026.

„Muž se podrobil orientačnímu vyšetření na drogy s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin a THC. Alkohol za volantem u něj vyloučila dechová zkouška. V průběhu prověřování policisté zjistili, že vozidlo měl mladý muž užít k jízdě neoprávněně, bez svolení majitele. Během své jízdy v lesním terénu navíc narazil do stromu a způsobil tak na vozidle škodu ve výši téměř 60 000 korun,“ dodala mluvčí.

Olomoučtí kriminalisté v pátek mladíka obvinili prozatím z přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného užívání cizí věci. Současně dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V minulosti již několikrát soudně trestanému mladíkovi hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Opilý řidič SUV jel v Praze jak šílenec, po honičce s policií vytáhl lodní průkaz

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám