Hlavní obsah

Zdivočelý strážník v Lipníku stál muži na hlavě, druhý ho kopal. Zákrok doprovázený vulgarismy zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lipník nad Bečvou

Cynická dvojice strážníků kope do muže ležícího na zádech na zemi, jeden mu dlouhé sekundy stojí na hlavě. Povýšeně ho častují vulgarismy a ponižují ho. Videozáznam zachycující tuto scénu v Lipníku nad Bečvou se objevil na sociálních sítích. Incident z minulého týdne Novinkám potvrdil šéf lipnické městské policie, případ podle něj řeší rovněž státní policisté.

Foto: Instagram @czech.policie

Brutální zákrok strážníků v Lipníku nad Bečvou

Článek

Zhruba půlminutový videozáznam, který pořídil svědek události, zachycuje muže ležícího na zemi a nad ním stojící dva strážníky. Co se odehrálo před tím, není jasné.

Muž je viditelně malátný a neohrabaně se ožene nohou po jednom ze strážníků. Ten na to reaguje kopancem, jeho kolega současně muži silným šlápnutím přitiskne hlavu stranou do země, kde ji dlouhé sekundy drží těžkou služební obuví.

Následují další kopance ze strany strážců městského pořádku doprovázené vulgaritami nejhrubšího zrna a ponižováním bezbranného opilce, kdy mu například přikazují: „Nezkoušej to na nás, vole, co si myslíš? Lež, vole, ani se nehni!“

Namol opilá žena nechtěla opustit pražské aquacentrum. Polonahá se válela v šatně a křičela

Krimi

Šéf strážníků v Lipníku nad Bečvou Pavel Maloch Novinkám ve středu potvrdil, že se incident skutečně odehrál, podle něj minulý týden. Sám byl tehdy na dovolené, takže se k informacím dostal až později.

„Tento postup rozhodně není v Lipníku na denním pořádku a určitě nebyl správný. Budeme z toho vyvozovat důsledky,“ řekl s tím, že případem se rovněž zabývá státní policie kvůli případné trestněprávní odpovědnosti strážníků.

Zákrok prověřují kriminalisté z Přerova, do jehož okresu Lipník nad Bečvou spadá. „Právní kvalifikace nebyla doposud stanovena,“ napsali policisté na Twitteru.

Bitý a šikanovaný muž byl podle něj opilý a strážníci ho měli přepravit na záchytku. Maloch zdůraznil, že muž nebyl po zásahu strážníků zraněný, což prokázala záchranka, která ho ošetřila, což je standardní postup při převozu na stanici pro silně opilé.

Některé záběry z videozáznamu sice naznačují, že muž měl na tváři krev, prokazatelné to ale není.

Dvojice strážníků podle Malocha momentálně nepůsobí v hlídkové službě a nechodí do práce, vyhazov ale nedostali, protože se případ teprve prověřuje. K jejich věku a délce působení u městské policie uvedl, že jednomu je přes padesát a druhému do čtyřiceti let. Jeho kolegy jsou posledních pár let.

Incident se podle šéfa lipnické městské policie odehrál v místě, kde bývají problémy s opilci a převozy na záchytku se v poslední době množí.

Maloch incidentu lituje, protože se podle něj jinak lipničtí strážníci ve městě těší za svou práci přízni.

Nebyl to smysl zákroku, hájil se strážník obžalovaný kvůli usmrcení mladíka pepřákem

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám