Hlavní obsah

Zavraždil těhotnou známou, soud mu potvrdil výjimečný trest 26 let

– Praha • Aktualizováno

Pražský vrchní soud ve středu zamítl odvolání 46letého Pavla Brože, který v Netolicích zavraždil svou o deset let mladší těhotnou známou. Potvrdil mu trest 26 let vězení.

Muž obžalovaný z vraždy u odvolacího souduVideo: Novinky

 
Článek

„Pobyt odsouzeného na svobodě je nebezpečný,” uvedl soudce Jiří Lněnička.

Podle prvoinstančního soudu Brož zavraždil svou známou u ní doma, když ji nejdříve škrtil a pak udusil. Na hlavu jí dal plastový pytel. Následně hodil tělo ženy do jímky, kterou pak přikryl kovovou deskou.

Těhotnou ženu udusil a tělo hodil do jímky. Dostal 26 let

Krimi

Státní zástupce Roman Tibitanzl u krajského soudu požadoval výjimečný trest na horní hranici sazby a poukazoval i na výpovědi svědků, které dokazovaly agresivitu obžalovaného. „Obžalovaný ke stresovým situacím přistupuje tak, že chytí někoho pod krkem,“ konstatoval v závěrečné řeči Tibitanzl.

Foto: Jakub Bartosz, Novinky

Muž obžalovaný z vraždy u odvolacího soudu

Přehnané agresivní reakce

Zmínil také to, že muž sbírá výstřižky článků, které popisují násilné trestné činy, a je pro společnost nebezpečný, což potvrdili i soudní znalci z oboru psychologie a psychiatrie. „Na minimální podnět je schopen agresivní reakce, která tomuto podnětu vůbec neodpovídá,“ uvedla znalkyně z oboru psychiatrie Monika Gärtnerová.

V případu chyběly přímé důkazy, ale nepřímé důkazy dávaly podle soudu dostatečný ucelený závěr, že vraždu Brož spáchal. Obžalovaný vinu před soudem odmítal a prohlašoval, že do stavení přijel kvůli sexu a se ženou pouze popíjel alkohol. Připouštěl, že má ale na osudný večer výpadky paměti.

Reklama

Výběr článků

Načítám