Hlavní obsah

Zastřelím tě, hrozil muž seniorovi v Praze a okradl ho. Policie ho dopadla ve stanu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muže podezřelého z loupežného přepadení zadrželi policisté v Praze. Podle vyšetřovatelů sledoval 78letého muže ve večerce a pak na něj se zbraní zaútočil. Zadržení zaznamenala kamera policie.

Zadržení muže podezřelého z přepadení senioraVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu v úterý informovala mluvčí policie Violeta Siřišťová, kriminalisté podle ní 47letého cizince zadrželi ve druhé polovině března. Ze které země pochází, policie neupřesnila.

„Pod pohrůžkou zbraně přepadl osmasedmdesátiletého seniora v Sokolovské ulici v Praze 9. Poškozený si koupil potraviny ve večerce, přičemž ho při placení u pokladny sledoval podezřelý. Ten si povšiml vícero bankovek v peněžence seniora a následně po jeho odchodu z provozovny na něj venku zaútočil,“ popsala mluvčí.

Zatýkání v Praze. Jedna loupež za druhou, peníze se točily v hazardu

Krimi

Podezřelý podle svědectví hrozil seniorovi zastřelením a donutil ho k vydání peněženky s hotovostí a doklady.

Podezřelého se podařilo najít díky stopám a výpovědím svědků. „V rámci operativně pátrací akce ,Virgule‘ byl zadržen. Vzhledem k předpokladu, že by mohl být ozbrojen, byl zákrok proveden v brzkých ranních hodinách a za využití donucovacích prostředků,“ upřesnila Siřišťová.

Naval prachy! Ozbrojený lupič posilněný jablkem přepadl recepční v Praze

Krimi

Policie zveřejnila videozáznam ze zadržení. Kvůli čemu se akce nazývala zrovna Virgule, kriminalisté neupřesnili.

Foto: Policie ČR

Zadržení muže podezřelého z přepadení seniora.

Muže policisté obvinili z loupeže a soud ho poslal do vazby, v případě soudu mu hrozí až desetileté vězení. „Ke zbrani při výslechu uvedl, že ji stačil prodat,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám