Hlavní obsah

Muž na nádraží oloupil Ukrajince, který chtěl jet pro rodinu. Předstíral, že je dobrovolník

– Praha

S nožem v ruce napadl podle policie v pondělí večer dosud neznámý muž Ukrajince, který chtěl odjet do své vlasti pro rodinu. Útočník se nejprve představil jako dobrovolník, ale následně na muže zaútočil a sebral mu peníze.

Napadení u hlavního nádražíVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie informovala, že poškozený muž žije dlouhodobě v ČR a večer chtěl odjet přes Lvov do Kyjeva za rodinou. Koupil si lístek, navštívil kontaktní centrum na hlavním nádraží, kde mu řekli, v kolik jede vlak. Pak si šel ven zakouřit.

Mladík s nožem napadal lidi na Zlínsku

Krimi

„Tam ho kontaktoval muž, který se představil a uvedl, že je dobrovolník, a nabídl poškozenému pomoc. Ten pomoc přivítal, společně pak před odjezdem vypili několik skleniček alkoholu,“ popsal mluvčí policie Jan Rybanský.

Ukrajinec pak odešel na nástupiště, kam měl přijet vlak. Ten však měl zpoždění. Společně tak odešli do Seifertovy ulice, kde ho útočník, pravděpodobně Slovák, podle policie napadl a s nožem v ruce mu sebral českou i dolarovou hotovost ve výši několika tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z napadení

„Pokud útočníka poznáváte nebo víte, kde se nachází, kontaktujte linku 158. Výzva platí i pro samotného podezřelého, aby se dostavil na policejní služebnu a své jednání vysvětlil,“ uzavřel mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám