Hlavní obsah

Chvaty ani taser nezabraly. Policisté zastřelili muže, který demoloval letiště v Mladé Boleslavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Policisté v Mladé Boleslavi zastřelili při zásahu na letišti řidiče vozidla, který vrážel do hangáru a dalších budov. Muž byl podle policie značně agresivní a dvoučlenné hlídce se nedařilo ho zneškodnit donucovacími prostředky, přičemž na policisty stále útočil. Nakonec použili zbraň, muž na následky zranění na místě zemřel.

Zásah policie na letišti v Mladé Boleslavi a svědkyně z místaVideo: Aktu.cz

 
Článek

Incident se stal v pátek nad ránem v areálu Letiště Mladá Boleslav, kam se měl podle agentury Aktu.cz nebezpečný muž vloupat, načež s vozidlem narazil do hangáru a rovněž administrativní budovy letiště. Záběry z místa ukazují na poškození vrat letištní haly a rozbité vstupní dveře do přilehlé restaurace.

Policejní mluvčí Vlasta Suchánková dopoledne potvrdila, že její kolegové zasahovali proti agresivnímu muži, který podle oznámení na tísňovou linku zastavil v areálu s osobním vozidlem a s tyčí v ruce demoloval ubytovnu a přilehlé objekty.

Foto: Aktu.cz

Řidič poničil osobním autem hangár.

„Při příjezdu hlídky se již neznámý muž na místě nenacházel a policisté ho vypátrali v blízkosti objektu letiště, kde poškozoval a demoloval hangáry a jeho další vybavení,“ zmínila Suchánková.

Muž podle mluvčí nereagoval na výzvy, byl výrazně agresivní a na policisty útočil různými předměty.

Foto: Aktu.cz

Incident na letišti v Mladé Boleslavi začal u přilehlé budovy ubytovny.

Policisté kvůli tomu použili po dalších výzvách donucovací prostředky, kterými byly chvaty, rovněž slzotvorný prostředek i teleskopický obušek, a dokonce i znehybňující taser, ale muž byl podle Suchánkové stejně dále aktivní a dvoučlenné hlídce unikal a útočil na ni.

Foto: Aktu.cz

Následky incidentu na letišti v Mladé Boleslavi

Policisté nakonec stříleli. „Nereagoval na žádné donucovací prostředky, policisté museli použít zbraň. Přestože zraněnému muži okamžitě poskytli neodkladnou první pomoc, na následek zranění zemřel,“ konstatovala mluvčí.

Okolnosti incidentu dál policie vyšetřuje a samotný zásah hlídky prověří Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Foto: Aktu.cz

Policie zasahovala na letišti v Mladé Boleslavi.

Policista zastřelil agresivního chataře, do vězení nakonec nepůjde

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám