Hlavní obsah

Zaspal jsem k soudu. Motorkář ujížděl policii na stroji s papírovým světlem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Další trest zřejmě nemine 36letého motorkáře, který ujížděl hlídce v Praze. Při zběsilé jízdě se spolujezdcem ohrožoval řidiče, způsobil nehodu a nakonec narazil do auta policie. Muž s bohatým rejstříkem trestů opakovaně porušoval zákaz řízení, za což ho soud týž den poslal v jiném případě na 20 měsíců za mříže. Honičku zachytila kamera policie.

Pronásledování motorky v ulici Strakonická v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté v úterý odpoledne narazili v ulici Strakonická ve směru z Prahy na motorku, jež byla na první pohled v mizerném technickém stavu. Například zadní světlo bylo vytištěné na papíru, který byl na stroj přilepen izolepou.

Šofér motorky se spolujezdcem nebo spolujezdkyní za zády odmítl zastavit a ujížděl. V patách měl vzápětí kromě policejních aut také dva policisty na motorkách.

„Ujíždějící motorkář ohrožoval ostatní řidiče, nerespektoval dopravní předpisy a způsobil dvě dopravní nehody. Druhá nehoda pro něj znamenala konec zběsilého ujíždění, protože čelně narazil do služebního auta dopravních policistů, kteří se do pronásledování také zapojili a nadjeli mu,“ informoval ve čtvrtek o incidentu mluvčí policie Jan Daněk.

Pronásledovaný řidič na pervitinu po nehodě vběhl do areálu policejní školy

Krimi

Motorkář odmítl test na drogy. Při kontrole pak policisté zjistili, že kromě sedmnácti záznamů v rejstříku trestů má tři zákazy řízení platné do roku 2024.

Šestatřicetiletý muž podle mluvčího při výslechu uvedl, že měl namířeno k soudu a pospíchal, protože zaspal. Soud se konal kvůli tomu, že ho policie dříve chytila, když řídil i přes zákaz. Hlídka na něj narazila již po soudu, když se vracel domů.

Foto: Policie ČR

Pronásledování motorky v ulici Strakonická v Praze

„Soud mu ten den uložil dvacet měsíců odnětí svobody nepodmíněně,“ dodal Daněk s tím, že podezřelému hrozí další trest za maření výkonu úředního rozhodnutí se sazbou až dvouletého vězení. K osudu spolujezdce či spolujezdkyně policie podrobnosti nesdělila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám