Hlavní obsah

Zasloužíš znásilnit a vyhodit z okna, napsala žena šéfce Sněmovny. Policie ji stíhá

Plzeň

Kriminalisté vypátrali autorku výhrůžné zprávy, kterou letos v lednu obdržela prostřednictvím sociálních sítí předsedkyně Poslanecké sněmovny parlamentu České republiky Markéta Adamová Pekarová (TOP 09). Podle zjištění Práva jde o 42letou ženu ze Železné Rudy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Článek

Šéfka klatovského státního zastupitelství Jiřina Vítovcová Právu v pondělí potvrdila, že policisté ženě sdělili podezření z přečinu nebezpečného vyhrožování. Hrozí jí za to až rok vězení.

„Případ řešíme ve zkráceném trestním řízení. Do čtrnácti dnů by nám měla policie předložit spis a poté rozhodneme, zda podáme k soudu návrh na potrestání,“ dodala Vítovcová.

Nahlásil bombu ve Sněmovně, žádnou nenašli a zatkli ho

Stalo se

Žena pod pseudonymem političce napsala: „Ty svině. Za své názory patříš postavit ke zdi, vyhodit z okna nebo si dát psychologické testy na psychiatrii. Zasloužíš si být znásilněna a mučena alespoň deseti imigranty.“

Po odhalení se policistům přiznala. Tvrdila, že chtěla pouze vyjádřit nesouhlas s politickými názory Pekarové. Konkrétně ji prý rozčílila veřejným nesouhlasem s politikou maďarského předsedy vlády Viktora Orbána. „Napsala jsem to ve vzteku. Až později jsem si uvědomila, že je to za hranou. Volila jsem špatná slova, byla to ode mne hloupost,“ tvrdila žena policistům.

Namol opilý muž vyhrožoval lidem kvůli ruské invazi na Ukrajinu

Krimi

Hájila se také tím, že šlo jen o slovní útok prostřednictvím internetu. „Nejsem v pozici, že bych mohla cokoliv z těch výhrůžek naplnit. A i kdybych byla, tak bych to nikdy neudělala,“ uvedla dále pisatelka zprávy.

Slíbila také, že už nebude političku v budoucnu jakkoliv obtěžovat. „Nejsem členkou žádné extremistické organizace. Dosud jsem nebyla nikdy trestaná a nemám ráda násilí. Za to, co jsem udělala, se stydím a je mi to velice trapné. Trápí mě, co jsem provedla, a špatně kvůli tomu spím,“ uzavřela vyšetřovaná žena.

Šéfka Sněmovny nečelí verbálnímu útoku poprvé. Její podobiznu s šibenicí a vulgárním vzkazem někdo nakreslil v prostorách pražského metra a napsal k tomu vzkaz: „Ču*ka z TOP 09 Markéta Pekarová.“ Takové jednání tvrdě odsoudil ministr vnitra Vít Rakušan.

Reklama

Výběr článků

Načítám