Hlavní obsah

Žárlivec z Turnova sledoval manželku i přes veřejné kamery, nakonec ji zavraždil. Dostal 17 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turnov

Sedmnáct let by měl strávit ve vězení obchodní zástupce P. B. (57) z Turnova na Semilsku. Krajský soud v Hradci Králové ho ve čtvrtek potrestal za psychické i fyzické týrání manželky, které vyvrcholilo její vraždou. Žena zemřela letos 21. února poté, co byla pobodána nožem nedaleko rodinného domu, kde rodina žila.

Žárlivec sledoval manželku i přes veřejné kamery, nakonec ji zavraždil. Dostal 17 letVideo: Žlábková, Ludmila, Novinky

 
Článek

Obžalovaný se často opíjel a jeho chování se stále zhoršovalo. Jednou ženě rozbil mobilní telefon paličkou na maso. Jak vyplynulo z jednání u soudu, byl chorobně žárlivý. Manželku neustále hlídal, kontroloval a zakazoval jí přátelit se s jinými lidmi. Mohla ji navštěvovat jediná kamarádka, jednou za rok mohla na sraz spolužáků.

„Byl schopen sledovat její pohyb i pomocí veřejných kamer. Najmul si také detektiva, protože ji podezíral, že mu je nevěrná,“ uvedl předseda trestního senátu Luboš Sovák.

Týrání začalo už v roce 2014. Letos počátkem roku byl nakonec obžalovaný vykázán z domácnosti policií, později mu byl zakázán přístup do domu. A manželka podala žádost o rozvod.

Na nátlak přítelkyně zasadil mladík sokyni 65 ran nožem. Dostal čtyři roky

Krimi

„Vadilo mu, že bydlí jinde, a měl na manželku vztek. Chtěl, aby ho vzala zpět. Ale byl připraven i na variantu, že to odmítne. Proto si vzal nůž a čekal na ni. Žena nechtěla reagovat, snažila se utíkat, tak vytáhl nůž,“ uvedl soudce Sovák ve stručném odůvodnění rozsudku.

Obžalovaný u soudu vinu odmítl a nesouhlasil ani s tím, že by byl nějakým agresorem. Údajně to měl být on sám, kdo byl v rodině utiskovaný. Špatně se k němu prý chovala nejen manželka, ale i synové a tchán s tchyní.

„Své nadprůměrné rozumové schopnosti využívá hlavně v konstruování falešné reality ve svůj prospěch,“ vyjádřili se soudní znalci z oboru psychologie. I vzhledem k těmto skutečnostem není podle nich výhled na jeho resocializaci příznivý.

Obžalovaný se proti rozsudku odvolal, státní zástupce si ponechal lhůtu k možnému podání odvolání.

Žárlivec ubodal soka před jeho pětiletou dcerou. Soud v Ostravě uložil 14 let vězení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám