Hlavní obsah

Zničené auto, zraněná spolujezdkyně. Divokou honičku zakončil muž bez řidičáku nárazem do zábradlí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nárazem do zábradlí zakončil 35letý řidič osobního auta na Táborsku svůj pokus uniknout před policejní hlídkou. Jak se ukázalo, za volant sedl bez řidičáku a navíc pod vlivem marihuany.

Dal si jointa a ujížděl policajtům.Video: Policie ČR

 
Článek

Honička se odehrála v pondělí 15. dubna. Policisté hlídkující na silnici číslo 1/3 si nejprve všimli rychle jedoucí Škody Octavia, která mířila od Veselí nad Lužnicí směrem na Klenovice na Táborsku.

„Rozhodli se, že vozidlo a jeho řidiče zkontrolují. Jakmile se za vozidlem vydali, jeho řidič šlápl na plyn a začal policistům ujíždět. Hlídka ve služebním vozidle použila při stíhání Octavie zvukové i světelné výstražné zařízení a rozsvícený nápis STOP POLICIE,“ popsala začátek pronásledování policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Na to ovšem řidič zareagoval ještě větším zrychlením, kdy soběslavskými ulicemi projížděl téměř 150kilometrovou rychlostí.

Divočina s řidičem na Jižní spojce: uháněl 180 km/h, vytlačoval policii, skončil v lampě

Krimi
Foto: Lenka Pokorná

Divoká jízda řidiče skončila nárazem do svodidel.

Z hlavní silnice pak řidič odbočil vlevo směrem na obec Vesce, to už se však jeho jízda blížila ke konci. „Na mostě nezvládl řízení a havaroval do svodidel a zábradlí,“ uvedla mluvčí.

V autě s ním cestovali další tři lidé, dva muži a jedna žena. Ta se při nehodě zranila a skončila v péči záchranářů. V soběslavských ulicích naštěstí řidič při riskantní jízdě nikoho nesrazil ani nenaboural jiná auta.

Foto: Lenka Pokorná

Divoká jízda řidiče skončila nárazem do svodidel.

Řidič policistům řekl, že se snažil ujet, protože nemá a nikdy nevlastnil řidičský průkaz a navíc před jízdou vykouřil joint marihuany. Přítomnost drog potvrdil i provedený test.

„Muž byl převezen do nemocnice na vyšetření, které je spojeno s odběrem biologického materiálu,“ dodala Pokorná s tím, že právní kvalifikace se bude odvíjet od znaleckého posudku. Muže rozhodně nemine vysoká pokuta a může skončit i za mřížemi.

Mladý řidič na Českokrumlovsku nezvládl zatáčku a srazil se s náklaďákem

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám