Hlavní obsah

Divočina s řidičem na Jižní spojce: uháněl 180 km/h, vytlačoval policii, skončil v lampě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Krajně nebezpečného řidiče v úterý dopoledne pronásledovali policisté v Praze, kde jim ujížděl zejména po Jižní spojce. Cestou vrazil do dodávky, pokoušel se vytlačit ze silnice policejní vozidlo a bezohlednou jízdou až 180 km/h ohrožoval ostatní řidiče. Další cestu mu zhatila kolona, kvůli které vjel na chodník a následně vrazil do lampy. Následný pokus o útěk po svých už byl marný.

Honička s nebezpečným řidičem v PrazeVideo: Aktu.cz

 
Článek

Policejní hlídka chtěla řidiče vozidla značky Volkswagen Passat zkontrolovat v Praze 4, muž ale před ní začal ujíždět.

„Jel velmi rychle, až 180 km/h, po Jižní spojce, ze které průběžně sjížděl a zpět najížděl. Jeho jízda byla krajně nebezpečná, kdy ohrožoval zbylé účastníky provozu,“ informovala o zásahu mluvčí policie Eva Kropáčová.

Kromě zmíněných manévrů řidič podle mluvčí cestou také vrazil do dodávky nebo se snažil vytlačit policejní vozidlo ze silnice. Hlídkám blokujícím silnici i nastraženým zátarasům se vyhnul.

Zběsilou jízdu motorkáře nakopnutého pervitinem ukončil náraz do značky v Teplicích

Krimi

Zběsilá jízda skončila po zhruba čtvrthodinovém pronásledování na křižovatce ulic Budějovická a Michelská u Jižní spojky. Řidiči se nepodařilo projet kolonu vozidel, a tak vjel na chodník, kde vrazil do lampy pouličního osvětlení.

Podle Kropáčové se pak ještě pokusil od havarovaného auta utéct, policisté ho ale brzy dostihli.

„Muž měl platný zákaz řízení. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, orientační test na další návykové látky odmítl podstoupit,“ naznačila Kropáčová pravděpodobné důvody řidičova ujíždění.

Vzhledem k tomu, že se při nehodě lehce zranil, záchranka ho přepravila preventivně do nemocnice na vyšetření. Policie muže podezírá zatím z maření výkonu úředního rozhodnutí. Prověřováním případu se dále zabývá.

Foto: Aktu.cz

Honička s nebezpečným řidičem v Praze

V kradeném autě a s pivem v ruce ujížděl muž pražským policistům

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám