Hlavní obsah

Mladý řidič na Českokrumlovsku nezvládl zatáčku a srazil se s náklaďákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bujanov

Vysoká rychlost byla příčinou středeční ranní nehody u Bujanova na Českokrumlovsku, při které se srazilo osobní auto s nákladním. Za volantem osobáku seděl 26letý řidič, který nezvládl řízení. V zatáčce dostal smyk, vjel do protisměru a čelně se srazil s nákladním autem, které řídil 69letý muž. Oba řidiči se zranili.

Foto: Miroslav Šupík

Nehoda osobního a nákladního auta u Bujanova

Článek

K nehodě došlo kolem 6.45 hodin u Bujanova na frekventované silnici, která je spojnicí mezi Českými Budějovicemi a hraničním přechodem Dolní Dvořiště.

„Řidič v osobním autě nepřizpůsobil rychlost jízdy, v mírně levotočivé zatáčce dostal smyk a vjel do protisměru, kde v tu chvíli projíždělo nákladní auto, a došlo k čelnímu střetu,“ popsal srážku mluvčí českokrumlovské policie Miroslav Šupík.

Foto: Miroslav Šupík

Nehoda osobního a nákladního auta u Bujanova

V péči záchranářů skončili oba řidiči, kteří se zranili.

„Hasiči řidiče z aut nevyprošťovali, zajistili havarované vozy proti vzniku požáru a zkontrolovali únik provozních kapalin,“ řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Silnici v místě nehody policisté dočasně uzavřeli, dopoledne již byla průjezdná kyvadlově.

Čelní střet aut na Českokrumlovsku. Pro jednoho z řidičů letěl vrtulník

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám