Hlavní obsah

Zapálil se, pak volal o pomoc

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Devětadvacetiletý muž z Plzně se v pátek ráno polil neznámou hořlavinou a zapálil. O sebevraždu se pokusil nedaleko ulice na Jíkalce, tedy poblíž zahrádkářské kolonie. Záchranáři ho v kritickém stavu přepravili do nemocnice.

Foto: Staré hrady
Článek

"Odemykala jsem vrátka od zahrádky a všimla si, jak na louce běží nahý muž. Nechtěla jsem si ho prohlížet, protože jsem si myslela, že to je nějaký úchyl. Když přiběhl blíž, křičel, abych zavolala pomoc, že se upálil. Až potom jsem viděla, že se z něho kouří a po těle mu teče krev," popsala Právu asi padesátiletá žena, která ve zmatku zavolala na linku 158.

"Potom upadl do trávy, kde zůstal ležet až do příjezdu záchranky," dodala.

Motiv není znám

Podle informací policie se muž zapálil u řeky Mže a potom běžel asi 300 metrů směrem k zahrádkám. "Na místě byly nalezeny doklady totožnosti. Zavinění ze strany cizí osoby kolegové na místě nezjistili a po motivu zatím pátrají," upřesnil mluvčí plzeňské policie Petr Kovář.

Zdravotní stav popáleného muže je podle primáře popáleninového centra pražské vinohradské nemocnice Lubomíra Brože kritický. "Má popáleniny třetího stupně na 97 procentech těla. V současné době leží na jednotce intenzivní péče," dodal Brož.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám