Hlavní obsah

Zápach spáleniny, nepořádek. Dům ve Vejprtech je po požáru neobyvatelný, ale nespadne

Právo, ČTK, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům pro zdravotně postižené ve Vejprtech na Chomutovsku, ve kterém při nedělním požáru zemřelo osm klientů, je zatím neobyvatelný. Z pohledu statiky je ale bezpečný.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah po požáru ve VejprtechVideo: Aleš Pelikán, Právo

 
Článek

„Ze zdravotně-technického hlediska je užívání objektu nepřípustné. Je to propláchnuté požární vodou, je tam cítit pach spáleniny, všude je nepořádek. Musí se kompletně ohořelé části vyměnit, celý barák vymýt, vymalovat, aby nevznikaly plísně," řekl po včerejší obhlídce budovy statik Miloslav Čáp.

Dřevěné konstrukce jen částečně ohořely, nosnost si podle statika zachovaly. „Požár netrval dlouho, z tohoto pohledu je to bezpečné, dům nespadne," poznamenal. Město tak bude muset navrhnout plán oprav, než umístí klienty zpět.

Vejprty převzaly od policie dům, v němž zemřelo osm lidí

Krimi

Ředitel městských sociálních služeb Viktor Koláček v úterý řekl, že by rád zprovoznil v řádu dnů přízemní část budovy, aby se do ní mohlo vrátit 11 klientů.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Místo požáru ve Vejprtech

Záchranáři ošetřili po požáru 30 lidí. Čtyři muži zůstávají nadále v péči lékařů. Stav jednoho pacienta, který je v chomutovské nemocnici připojen na plicní ventilaci, je kritický. „Muž ošetřený s popáleninami se podle zdravotníků cítí dobře, nicméně zůstává na chomutovském chirurgickém oddělení stejně jako pacient na standardním lůžku interního oddělení nemocnice v Mostě," řekl v úterý Právu mluvčí Krajské zdravotní Ivo Chrástecký. Pacient hospitalizovaný v kadaňské nemocnici bude v nejbližší době propuštěn.

Při požáru ve Vejprtech zemřelo osm lidí, oheň se v domově rozšířil do tří místností

Krimi

Policie požár vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti. Mluvčí krajské policie Alena Bartošová Právu řekla, že bližší informace uvolní vyšetřovatelé ve čtvrtek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám