Hlavní obsah

Zamilovaný muž z Ostravy poslal milión ženě, kterou v životě neviděl

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Více než milión korun poslal podle policie 56letý osaměle žijící muž z Ostravy ženě, se kterou se seznámil na inzerát. Peníze posílal přes prostředníka pomocí poštovních poukázek. Na to, že šlo nejspíš o podvod, přišel až po roce. Případ nyní začala prověřovat ostravská policie.

Článek

Muž si podle svého tvrzení podal v roce 2009 inzerát do novin. Po nějaké době se mu ozvala žena prostřednictvím textové zprávy na mobilní telefon. Požádala ho o zapůjčení finanční hotovosti.

„Sdělila, že vyřizuje dědické řízení a že má zablokované své účty. Přes textové zprávy se domluvili na částce ve výši 24 tisíc korun, kterou potřebovala na soudní odhad. Poškozený věřil, že tato částka bude jediná a peníze jí prostřednictvím poštovní poukázky zaslal,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Pietraszová.

Po několika dnech se pak muž setkal s prostředníkem, který mu ukázal fotografii ženy a začal mu vyprávět o bohatém dědictví, které má žena získat.

„Poškozený všemu uvěřil a požadované finanční částky přes poštovní poukázky zasílal dál. Protože veškeré své úspory ženě zaslal, vzal si čtyři úvěry ve výši 525 tisíc korun, aby v zasílání částek mohl pokračovat. Požadované částky byly v různé výši a na různé účely,“ řekla policejní mluvčí s tím, že takto ženě během jediného roku poslal částku ve výši 1 124 500 korun.

„Na konci prázdnin roku 2010 se poškozený rozhodl, že ženu v jednom českém městě navštíví a konečně ji uvidí. Poslal jí textovou zprávu, kde jí požádal o setkání. Obratem přišla odpověď, že není doma. Po nevydařeném výletě se vrátil zpět do svého trvalého bydliště. Od té doby žena poškozeného nekontaktovala,“ doplnila mluvčí s tím, že několik následujících měsíců se snažil ženu kontaktovat sám. Na začátku letošního roku pak zjistil, že telefonní čísla ženy i jejího prostředníka jsou nedostupná.

Policie nyní pátrá jak po prostředníkovi, se kterým se muž z Ostravy setkal, tak i po ženě. „Za trestný čin podvodu hrozí pachateli až osmiletý trest odnětím svobody,“ dodala mluvčí s tím, že nikdo zatím nebyl obviněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám