Hlavní obsah

Dálnice D2 je po nehodách opět průjezdná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dálnici D2 přímo na státní hranici uzavřela ve směru do České republiky ve středu v 08:00 nehoda dvou vozidel. Nehoda se stala na území Slovenské republiky, na místě tak zasahovaly slovenské záchranné složky. Později dopoledne došlo na stejné dálnici k další nehodě - srazila se tři zahraniční nákladní auta. Dálnici se podařilo otevřít zhruba po 12 hodinách.

Foto: Policie SR

Kolize kamionů na D2

Článek

Uzavřena byla část dálnice mezi státní hranicí a sjezdem na Břeclav. Lidé cestující ze Slovenska mohli místo objet buď přes slovenské Kúty a Lanžhot, nebo zamířit na Holíč a hraniční přechod Hodonín.

Otevření dálnice se podle webu DopravniInfo.cz neustále posunovalo. Původně měla uzavírka skončit v 10:30, poté bylo předpokládané otevření posunuto na 13:55 a pak znovu na 16:00. K otevření došlo až okolo 20:00.

Slovenská policie ČTK informovala, že při nehodě dodávka narazila do nákladního auta a že její řidič byl se zraněními letecky přepraven do nemocnice. Řidič měl pravděpodobně mikrospánek.

Při první nehodě zemřel dvaačtyřicetiletý spolujezdec v dodávce Fiat Ducato, kterou řídil dvacetiletý muž. „Spolujezdec zemřel na místě,“ uvedla slovenská policie na sociální síti. „Vyšetřovatel zahájil trestní řízení pro přečin usmrcení,“ dodala policie.

Foto: Policie SR

Řidič dodávky narazil do nákladního auta na D2

„Na místo jsme vyslali vrtulník i pozemní lékařskou posádku, ještě na cestě byly ale odvolány zpět s tím, že o zraněné se postará slovenská strana,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Na místě zasahují také slovenští hasiči.

Srážka tří kamionů

Mluvčí bratislavského krajského ředitelství policie Michal Szeiff později ČTK informoval, že na dálnici D2 se stala u výjezdu na vesnici Kúty další kolize vozidel. Podle prvotních informací policie se tam srazila tři zahraniční nákladní auta.

Motorkář nepřežil v Beskydech srážku s traktorem

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám