Hlavní obsah

Za zneužívání dívek dostal zvrhlík 7,5 roku, otec dětí 6 let

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Zcela nepochopitelně se zachoval osmadvacetiletý otec dvou malých dívek z Brněnska, který umožnil svému jednapadesátiletému kamarádovi, aby děvčátka sexuálně zneužíval. Zvrhlík, jenž si své jednání navíc nahrával, dostal ve čtvrtek u brněnského krajského soudu 7,5 roku vězení, otcovo jednání soud potrestal šesti roky vězení.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke zneužívání docházelo před dvěma lety, kdy bylo děvčátkům tři a pět let. „Přiměl je k různým sexuálním praktikám a navíc je zneužil k pořizování pornografie, když si je natáčel na svůj mobilní telefon,“ konstatovala soudkyně Andrea Svobodová. „Využil nízkého věku obou dívek a jejich duševní vyspělosti,“ dodala soudkyně.

Zvrhlík bydlel ve stejné obci u Brna jako rodina dívek. K děvčátkům jej pouštěl jejich otec, který o tom, co se pak za zavřenými dveřmi děje, dobře věděl. „Párkrát jsem ho při tom nachytal, ale policii jsem to nehlásil,“ vymlouval se otec.

Podle verdiktu soudu ale svědci jasně prokázali, že děti k muži sám aktivně vodil. Navíc starší dcera si mu na zneužívání stěžovala.

Podle znalců trpí děti posttraumatickou stresovou poruchou, následky z děsivých zážitků si zřejmě ponesou celý život.

Reklama

Výběr článků

Načítám