Hlavní obsah

Policie dopadla mladíka, který v Karviné poničil hřbitov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Policii se podařilo po dvou měsících objasnit případ vandalismu, jehož dějištěm se stal městský hřbitov v Karviné. Z poničení více než deseti hrobů policie obvinila sedmadvacetiletého muže, který se k činu přiznal a chce škodu uhradit.

Foto: Policie ČR

Následky řádění vandala na hřbitově v Karviné

Článek

Skutek před dvěma měsíci zvedl vlnu pobouření. Došlo k němu v noci z 12. na 13. dubna.

„Jednalo se převážně o vyvrácení náhrobků, poškození popisových desek, odtržení luceren či váz. Celková škoda byla vyčíslena na více než 60 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Daniela Vlčková.

Policisté postupně vyslechli několik desítek poškozených a svědků a pátrání se nakonec rozběhlo napříč Českou republikou.

Před několika dny policie z činu obvinila sedmadvacetiletého muže, který pracuje v jiném kraji, ale pochází z Karvinska, kam se občas vrací.

Foto: Policie ČR

Policie vyšetřovala případ vandalismu na hřbitově v Karviné

„Spáchání skutku nepopíral. Uvedl, že byl ve svém rodišti na návštěvě. Agresi, která v něm narostla po konzumaci alkoholu, si šel vybít na karvinský hřbitov. Při svém konání se zranil, ale lékařské ošetření nevyhledal,“ dodala mluvčí.

Nyní mu hrozí za poškozování cizí věci až jeden rok vězení.

Vandal počmáral pomník v Děčíně dvěma písmeny Z

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám