Hlavní obsah

Za vyloupení herny a znásilnění vlastní dcery dostal muž osm let

– Hradec Králové
Právo,

Odpykával si tříletý trest za týrání manželky, ve vězení by však nakonec Marek O. měl pobýt déle. Krajský soud v Hradci Králové v pátek dřívější verdikt zrušil a nově muže odsoudil k souhrnnému trestu osmi let vězení. Uznal ho totiž vinným také ze znásilnění nezletilé dcery a uloupení 30 tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Rozsudek je zatím nepravomocný, neboť se obžalovaný na místě odvolal. Obžaloba si ponechala lhůtu na možné podání odvolání,“ upozornila Iva Matušková z tiskového odboru krajského soudu.

Hlavní líčení u hradeckého krajského soudu se týkalo dvou případů. Zatímco k prvnímu, a to loupeži 30 tisíc korun v herně, došlo už v roce 2011, druhý je z poloviny března letošního roku a týká se znásilnění vlastní dcery.

Tvrdil, že dceru k výpovědi navedla manželka

Podle obžaloby Marek O. tehdy vylákal nezletilou dívku do koupelny, uzamkl se tam s ní a přinutil ji k pohlavnímu styku. Křik dívky naštěstí uslyšela matka a začala se do koupelny dobývat. Obžalovaný poté svého konání zanechal a utekl.

U soudu však takto podaný průběh událostí odmítl se slovy, že byl opilý a nebyl by ničeho takového schopný. Dívku měla ke křivé výpovědi údajně navádět manželka. Dívka prý jen vešla do koupelny, když tam vykonával potřebu. Tvrzení ženy, že dívku zneužil, má být prý její mstou vůči němu. Soud ale jeho slovům neuvěřil.

Přepadení herny muž připustil, i když si na událost také údajně nepamatuje. Přesvědčily ho ale fotografie a záznamy z kamery.

Reklama

Výběr článků

Načítám