Hlavní obsah

Za vraždu kvůli karbanu dostal Moldavan 15 let

Novinky, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

K patnácti letům ve věznici se zvýšenou ostrahou odsoudil ve čtvrtek senát libereckého krajského soudu 28letého Moldavana Iona Savina za brutální vraždu o rok staršího dělníka. Obžaloba ho viní z toho, že 9. července 2002 přepadl a oloupil o rok staršího Miloslava R., se kterým předtím v restauraci Koruna v Českém Dubu prohrál 3 tisíce korun.

Foto: Petr Prokorát

Zahájení plesu

Článek

Podle státní zástupkyně Savin těžce zraněného muže dotáhl k blízkému mostku a z výšky jej shodil do říčky Ještědky, kde se oběť vodou a vlastní krví zadusila. Přivolaný lékař, policisté i hasiči při pohledu na mrtvého okamžitě poznali, že jeho smrt nebyla náhodná.

Vrah vinu popírá

Po čtrnácti hodinách vyšetřování kriminalisté Savina zadrželi, ten však i u soudu obvinění z vraždy kategoricky odmítl. To, že muž skončil v řece, byla podle něho náhoda. Podle Savina se muži pohádali a poprali proto, že jeho partner při kartách švindloval.

Savin se proti rozsudku na místě odvolal a státní zástupkyně si ponechala lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Výběr článků

Načítám