Hlavní obsah

Za útok na strážce šumavského parku padlo obvinění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z útoku na dvojici strážců šumavského národního parku z letošního února policisté nyní obvinili 39letého muže ze Železnorudska. „Sdělili jsme mu podezření z přečinu násilí proti úřední osobě,“ potvrdil ve čtvrtek Právu klatovský policejní ředitel Jan Myslivec. Muži hrozí až čtyři roky vězení.

Foto: Horská služba

Ilustrační foto

Článek

K soudu by se mohl muž dostat velmi brzy, policie totiž případ řeší ve zkráceném trestním řízení. To znamená, že do dvou týdnů musí předat státnímu zástupci spis k podání návrhu na potrestání.

Rána lyží a kopanec do hlavy. Skialpinista napadl dva strážce parku na Šumavě

Krimi

Incidentu se odehrál v rezervaci u Jelení Hory. Strážci tam chtěli zkontrolovat dvojici skialpinistů, kteří se pohybovali v místech, kde to není povolené. Nejprve je vyzvali k předložení dokladů totožnosti a upozornili je na to, že se pohybují mimo trasu. Jako reakce přišlo od jednoho z nich fyzické napadení.

Strážci parku policii řekli, který lyžař je zkopal. Nemám s tím nic společného, tvrdí muž

Krimi

Útočník měl jednoho ze strážců praštit hranou lyže a kopnout ho do hlavy lyžařskou botou. Pak údajně napadl i druhého strážce, který se snažil svému kolegovi pomoci. Žádná vážná zranění jim ale nezpůsobil. Hájí se tím, že strážci ho napadli první a on se jen bránil.

Reklama

Výběr článků

Načítám