Hlavní obsah

Strážci parku policii řekli, který lyžař je zkopal. Nemám s tím nic společného, tvrdí muž

Šumava

Do slepé uličky se může dostat vyšetřování úterního incidentu mezi skialpinistou a dvěma strážci šumavského národního parku poblíž Špičáku. Lyžař měl oba muže fyzicky napadnout a zranit je. Pak z místa společně ještě s dalším skialpinistou odešel.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Strážci parku podali trestní oznámení, ve kterém uvedli jméno údajného útočníka. „Nemám s tím nic společného. Děkuji,“ řekl reportérovi Novinek do telefonu tento muž a zavěsil.

„Případ nadále prověřují kriminalisté. Nikoho zatím neobvinili,“ řekla ve čtvrtek klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová. Zda policie už kontaktovala muže, kterého strážci označili, neřekla.

Rána lyží a kopanec do hlavy. Skialpinista napadl dva strážce parku na Šumavě

Krimi

Strážci podle svých slov kontrolovali dvojici skialpinistů v rezervaci u Jezerní hory. Nejprve je vyzvali k předložení dokladů totožnosti a upozornili je na to, že se pohybují mimo trasu. Jako reakce přišlo od jednoho z nich fyzické napadení.

„Jednoho ze strážců praštil hranou lyže, a když upadl na zem, kopl ho do hlavy lyžařskou botou. Pak napadl i druhého strážce, který se snažil svému kolegovi pomoci,“ sdělil Právu zdroj obeznámený s vyšetřováním případu.

Turista strčil strážce NP Šumava do jezera, pak mu dal hlavičku

Krimi

Po útoku oba lyžaři z místa odešli. „Strážci zavolali pomoc. Jako první dorazila hlídka horské služby, která provedla prvotní ošetření,“ řekl mluvčí parku Jan Dvořák. Podle něj oba strážci utrpěli četná zranění včetně zranění hlavy. „Momentálně jsou v pracovní neschopnosti,“ dodal Dvořák.

Ani jeden z napadených strážců, které Právo oslovilo, nechtěl k incidentu sdělovat žádné podrobnosti. „Podali jsme trestní oznámení, ale více v tuto chvíli říci nemohu, protože jsem na policii podepsal mlčenlivost,“ řekl jeden z nich.

Případ podle policejního ředitele Jana Myslivce vyšetřují kriminalisté jako přečin násilí proti úřední osobě. Za to mohou pachatelé skončit až na čtyři roky ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám