Hlavní obsah

Rána lyží a kopanec do hlavy. Skialpinista napadl dva strážce parku na Šumavě

– Šumava

Policisté vyšetřují od úterního poledne závažný incident na Šumavě, při kterém měli být brutálně napadeni dva strážci národního parku skialpinistou.

Foto: Horská služba

Ilustrační foto.

Článek

„Způsobil jim mnohačetná zranění včetně zranění hlavy. Oba jsou v pracovní neschopnosti,“ potvrdil Právu mluvčí parku Jan Dvořák.

Strážci kontrolovali dvojici skialpinistů u Jezerní hory poblíž Špičáku. Nejprve je vyzvali k předložení dokladů totožnosti a upozornili je na to, že se pohybují mimo trasu. Jako reakce přišlo od jednoho z nich fyzické napadení.

Policie nenašla řidiče skútru, který měl zbít strážce národního parku

Krimi

„Jednoho ze strážců praštil hranou lyže, a když upadl na zem, kopl ho do hlavy lyžařskou botou. Pak napadl i druhého strážce, který se snažil svému kolegovi pomoci,“ sdělil Právu zdroj obeznámený s vyšetřováním případu.

Po útoku oba lyžaři z místa odešli. „Strážci zavolali pomoc. Jako první dorazila hlídka z Horské služby, která provedla prvotní ošetření,“ dodal Dvořák.

Turista strčil strážce NP Šumava do jezera, pak mu dal hlavičku

Krimi

Ani jeden z napadených strážců, které Právo oslovilo, nechtěl k incidentu sdělovat žádné podrobnosti. „Podali jsme trestní oznámení, ale více v tuto chvíli říci nemohu, protože jsem na policii podepsal mlčenlivost,“ řekl jeden z nich.

Případ podle policejního ředitele Jana Myslivce vyšetřují kriminalisté jako přečin násilí proti úřední osobě. Za to mohou pachatelé skončit až na čtyři roky ve vězení.

Právu se podařilo zjistit, že útočníkem by měl být 39letý muž, který v minulosti patřil mezi světově uznávané freeridisty.

Reklama

Výběr článků

Načítám