Hlavní obsah

Za ukopání mladíka půjde na 10 let do vězení

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Krajský soud v Brně poslal ve čtvrtek za ublížení na zdraví s následkem smrti na 10 let do vězení šestadvacetiletého Luboše Blažka z Čebína. Jeho komplic, třiadvacetiletý Jiří Zapletal ze stejné obce, vyvázl pouze s roční podmínkou.

Foto: pko, Právo

Jiří Zapletal (vlevo) a Luboš Blažek při soudním jednání.

Článek

Podle soudu jsou vinni ze smrti osmadvacetiletého Martina Gažiho, kterého zbili v polovině července před tišnovskou diskotékou Key West.

Zapletal se dostal na diskotéce do konfliktu s Gažim, podle svědků si šli celý spor „vyříkat“ ven před podnik. Zapletal nezapíral, že s skutečně poprali. Na potyčku by se s největší pravděpodobností rychle zapomnělo, ale do sporu zasáhl osudovým způsobem Blažek.

Ten Gažiho, který se skláněl nad Zapletelem, povalil nečekaně na zem a pak ležícího muže kopal do hlavy, až mu způsobil otok mozku, krvácení mozku a poškození míchy.

Blažek ale před soudem svou vinu popíral a házel odpovědnost na svého kamaráda Zapletala. Svědci, kteří u soudu vystupovali, ale jasně jako původce smrtících kopů označili právě Blažka.

„Viděl jsem celou rvačku od začátku. Ten, co později zemřel, byl jasně silnější než Zapletal. Povalil Zapletala na zem, dal mu pár ran, pak se ale zvedl a nabízel mu ruku, asi k smíru. V tom ale přiskočil Blažek, strhl ho na zem a několikrát ho silně kopl do hlavy a horní části těla,“ vypověděl jeden ze svědků u soudu.

Další svědkyně dodala, že když chtěla volat sanitku, řekl jí Blažek: „Žádnou sanitku volat nebudu, ať chcípne!“ I přes rychlou pomoc kolemjdoucích lidí a záchranářů se nepodařilo mladý život zachránit.

Reklama

Výběr článků

Načítám