Hlavní obsah

Za sražení a zkopání motorkáře jsou policisté postaveni mimo službu

Dva pražští policisté byli postaveni mimo službu kvůli tomu, že údajně srazili a zbili ujíždějícího motocyklistu. Ve čtvrtek to uvedl server Aktuálně.cz na základě informací z vedení pražské policie. Policisté a motorkář při honičce narazili do sloupu, jeden policista pak prý ležícího řidiče několikrát udeřil. Případem se nyní zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Zraněného motorkáře policista místo ošetření kopal. Reportáž ČT ze září 2014Video: Česká televize ČT24

 
Článek

Policisté začátkem srpna chtěli zkontrolovat technický stav motorky na pražském Chodově, jezdec ale začal na svém stroji hlídce prchat. Honička skončila nedaleko, když ve stejnou chvíli unikající motorkář i policejní vůz narazili do pouličního světla.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zraněného ležícího motocyklistu poté podle záznamu bezpečnostní kamery jeden z policistů kopl a dvakrát udeřil do hlavy. Policisté i motocyklista utrpěli lehká zranění, v nemocnici zůstal jen motorkář, asi kvůli pozorování, oznámil již dříve policejní mluvčí Tomáš Hulan. Řidič ujížděl zřejmě proto, že neměl v řidičském průkazu oprávnění pro motorky.

"Oba policisté, kteří se na předmětném zákroku podíleli, jsou vyňati z běžného výkonu služby," řekl Aktuálně.cz náměstek krajského ředitele v Praze Zdeněk Bezouška. "Podle mých informací není policistům samotným celá situace lhostejná a požádali nadřízeného o konzultaci situace s psychologickým pracovištěm policie," doplnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám