Hlavní obsah

Za smrt žen v sauně na Jičínsku padlo obvinění

Jičín

Policie obvinila jednoho člověka kvůli smrti dvou žen v sauně na Jičínsku. Vyšetřování případu dále pokračuje, řekl v pondělí na dotaz Novinek okresní státní zástupce Michal Chvojka. Tragédie se odehrála v polovině dubna, kdy se matka s dcerou nemohly dostat ven ze sauny, v níž nakonec zemřely.

Foto: Policie ČR – KŘP Královéhradeckého kraje

Sauna, v níž v dubnu zahynuly dvě ženy

Článek

„7. července bylo policejním orgánem vydáno usnesení, kterým bylo zahájeno trestní stíhání konkrétní osoby jako obviněného ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti,“ uvedl Chvojka. Za uvedený trestný čin hrozí až tři roky ve vězení.

Podle něj probíhá další vyšetřování a mimo jiné jsou vypracovávány znalecké posudky, které mají objasnit bližší okolnosti úmrtí a popsat stav sauny. Státní zástupce odmítl sdělit, kdo je obviněnou osobou, a další informace. „Do skončení vyšetřování ve věci nebudou poskytovány žádné další bližší informace,“ dodal Chvojka. Kriminalisté budou na případu pracovat ještě několik měsíců.

Foto: Policie ČR – KŘP Královéhradeckého kraje

Detail ulomené kliky ve dveřích sauny.

Tragédie se odehrála 15. dubna v obci Robousy na Jičínsku. Matka s dcerou ve věku 65 a 45 let se saunovaly u svých známých v zahrádkářské kolonii. Majitelce sauny se zdálo, že ženy dlouho nevycházejí, šla je zkontrolovat a našla je ležící na zemi. Záchranáři už jim nemohli pomoci. [celá zpráva]

Ženy se zjevně snažily dostat ze sauny ven, bohužel bezúspěšně. Klika u dveří se zlomila. A také pokus o rozbití okénka ve dveřích nevyšel.

Reklama

Výběr článků

Načítám