Hlavní obsah

Za smrt hokejového fanouška dostal člen ochranky podmínku

Ostrava

Po dvou letech od tragické události, ke které došlo během hokejového utkání v Havířově, uzavřel Krajský soud v Ostravě případ fanouška, jenž zemřel po konfliktu se členem ochranky stadionu. Muž po napadení spadl na zem tak nešťastně, že se uhodil do hlavy a utrpěl poranění mozku, kterému později v nemocnici podlehl.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný bývalý člen ochranky David Slonka se svou obhájkyní.

Článek

Soud, který vynesl rozsudek před několika dny, nakonec po dlouhém zvažování a několika odročeních přistoupil k vyměření pětiletého podmíněného trestu. Kromě toho odsouzenému Davidu Slonkovi zakázal na pět let působit jako pořadatel při sportovních utkáních ani se nesmí nechat zaměstnat jako člen ochranky.

Člena hokejové ochranky soudí kvůli smrti fanouška

Krimi

Ke konfliktu došlo v říjnu 2019 poté, co opilý 41letý fanoušek AZ Havířov přelezl do sektoru určeného pouze pro fanoušky hostujícího týmu. „Provokoval tam a byl opilý,“ popsal Slonka u soudu počátek incidentu s tím, že šlo o problémového fanouška, který už v minulosti vyvolával konflikty. „Tentokrát se sice jen díval na hokej, ale byl v sektoru, kde nemá co dělat. Vyzval jsem ho, aby se vrátil na své místo, ale začal být velmi vulgární,“ řekl obžalovaný u soudu.

Následně muže jiný pořadatel vyvedl ven před turnikety a Slonka šel za nimi. „Řval po mně: co mě vyvádíš, ty ču... To mě naštvalo, řekl jsem mu, aby se začal chovat. Pak jsem přistoupil k němu a dal jsem mu facku. Chtěl jsem zjednat respekt, aby věděl, že mi nemůže takhle nadávat,“ řekl.

Lupič ozbrojený nožem přepadl večerku v Havířově

Krimi

Muž ale po facce zavrávoral a upadl na zem, kde se uhodil do hlavy. Asi minutu byl v bezvědomí, mezitím na místo přišli strážníci, zavolali záchranku. Muž následně v nemocnici zemřel. „Nechtěl jsem mu ublížit, je mi to moc líto,“ řekl u soudu.

Vedení havířovského hokejového klubu po incidentu změnilo bezpečnostní službu, která zajišťuje pořádek během utkání.

Reklama

Výběr článků

Načítám